NoaxPrzasny 2013

23-02-2014
Inmiddels zijn alle pups op één na, naar hun nieuwe baasje. Het gaat goed met ze! We kijken terug op een leuke, drukke periode. En zijn blij, dat alle pups bij zo’n lieve mensen terecht zijn gekomen. Danka zal donderdag naar haar nieuwe baasjes gaan. Nu kunnen wij nog even van haar genieten. Ze loopt keurig met haar roedel mee en voelt zich helemaal thuis. Hier nog even een foto van haar.

15-02-2014
Vandaag het examen “tuinonderhoud”. Resultaat allemaal geslaagd! Met zijn zessen hebben ze in 1.37min. en driehonderdste een plantenbak leeg gemaakt. Dus toekomstige baasjes wees gerust, je tuin zal er voortaan altijd piekfijn bij liggen. Vanmorgen hebben ze ook lekker gespeeld buiten.

13-02-2014
De laatste portretfoto’s. Wij en mama Noa mogen langzaam afscheid gaan nemen van deze lieve en mooie witte bollen. Het is een ontzettend mooi nestje en we zijn zeer tevreden. Ook nieuwsgierig hoe de pups zullen uitgroeien. Noa is een prima moedertje geweest, zelfs nu laat ze de pups nog regelmatig drinken en ruimt keurig bijna alle poepjes en plasjes op. We wensen de pups alvast heel veel plezier bij hun nieuwe baasjes en de baasjes met hun nieuwe gezinslid.

Dynia Danka
Duma Bjor
Dodek Noëlle

10-02-2014
Lekker spelen op het gras. Mama Noa en Oma Juna corrigeren waar nodig.

06-02-2014
Zes weekjes waren we gisteren alweer en nu zijn we allemaal door een baasje uitgekozen. We genieten regelmatig van het zonnetje buiten. Het gras voelt nog wat onwennig aan. Hier zijn onze portretfotootjes met onze roepnamen erbij.

Ik ben Dynia en ik heet Duma
Ik heet Dodek Danka, aangenaam…
Bjor is de naam… en ik heet Noëlle

04-02-2014
Voor het eerst in de auto. Gelukkig ging mama Noa ook mee. Drie kleine boefjes gingen gelijk aan het drinken bij moeders gedurende de autorit. Dus zo eng vonden ze het niet. Na een tijdje kwam er wel piepgeluidjes.

Voor de rit:

Na de autorit:

02-02-2014
Lekker buiten in het zonnetje.

 

18-01-2014
Lekker spelen en drinken.

15-01-2014
Drie weekjes vandaag!!! Wat gaat dat toch snel voorbij. De ukkies spelen al wat met elkaar en er komen van allerlei geluidjes aan te pas. Hier weer even van alle zes een fotootje.

teefje rood teefje licht blauw
teefje groen reutje blauw/geel
reutje blauw teefje paars/rose

07-01-2014
Morgen zijn de ukkies twee weken oud alweer! Ook zullen ze morgen voor het eerst ontwormd worden. De oogjes zijn zo goed als open en ze proberen door de werpkist te “lopen”. Noa zorgt nog steeds goed voor haar kleintjes en als er één honger heeft dan meldt hij/zij zich wel met flink wat keel geluid.

01-01-2014
Allereerst een gelukkig nieuw jaar! De pups zijn alweer een weekje oud. Het gaat goed met Noa en kids. Ze komen nog steeds flink aan iedere dag. Sommige proberen al een beetje om op hun pootjes te lopen. Ook komt het pigment al mooi door.

28-12-2013
Noa en het zestal doet het heel goed. Noa is een prima moedertje en de pups komen al flink aan.

26-12-2013
Gisteren op eerste kerstdag is Noa bevallen van haar pups, hoe bijzonder is dat. De bevalling verliep redelijk vlot. Noa is heel rustig gebleven al die tijd en deed het super! Ze is moeder geworden van zes prachtige witte bolletjes. Helaas hebben twee pups het niet gered. Ze beschermt haar kroos goed.

23-12-2013
De laatste loodjes wegen het zwaarst. Noa puft en puft, ze heeft duidelijk last van haar dikke buik die in de weg zit. Haar eetlust is nog steeds goed! Ze slaapt sinds een paar dagen in de puppieruimte en zelfs in de werpkist. Nu kan ze daar vast lekker wennen. Het zal voorlopig een plek zijn waar ze veel tijd zal doorbrengen. Als het goed is kan ik volgende week melden, dat we pups hebben. Voor iedereen alvast gezellige kerstdagen gewenst.

15-12-2013
Vandaag zeven weken drachtig en Noa heeft het af en toe al zwaar. Je kunt merken dat ze last heeft van haar buik die in de weg gaat zitten. Ze eet nu een paar keer per dag kleine beetjes in plaats van twee grotere maaltijden per dag. Als je goed voelt kun je een pup voelen bewegen! We gaan langzamerhand de puppyruimte in orde maken, de werpkist neerzetten, zodat ze vast kan gaan wennen. De spulletjes voor de bevalling klaarzetten, enzovoorts.

09-12-2013
Zes weken en al lekker rond! Nog drie weekjes te gaan tot de bevalling.

04-12-2013
Noa is inmiddels ruim vijf weken drachtig. Het gaat goed met haar, ze eet heel veel als ze de kans krijgt. Ook ligt ze heel veel binnen en jawel hoor bij de verwarming! Normaal ligt ze liever buiten en zeker niet binnen bij de verwarming. We kunnen dus duidelijk aan haar gedrag merken, dat de hormoontjes opspelen. Haar flanken staan als behoorlijk strak en het zal niet lang duren voordat haar buikje dikker wordt.

23-11-2013
Noa is drachtig! Er breekt weer een spannende periode aan. Als alles goed gaat worden er rond 30 december pups geboren.

17-11-2013
Op zaterdag 23 november aanstaande staat er een echo gepland voor Noa… spannend!

29-10-2013
Noa is gedekt door Przasny! Het ging voorspoedig en ze vonden elkaar gelijk leuk. Przasny is een hele mooie stevige reu met een prachtige vacht. Deze lieve beer heeft een super karakter. Toen Gerold de tweede keer daar kwam met Noa, sprong Przasny met vier poten in de lucht. Nu maar duimen draaien en hopelijk hebben we rond de jaarwisseling een nest witte bolletjes. Mocht u interesse hebben in de combinatie, kunt u contact met ons opnemen.

PRZASNY

23-10-2013
De keuze is gevallen op twee reuen uit polen. Welke het gaat worden bekijken we ter plekken.

18-10-2013
Noa is loops geworden en zal binnenkort gedekt worden. Als alles goed verloopt en Noa blijkt drachtig, dan verwachten we rond Nieuwjaar de pups! Voor meer info kunt u contact met ons opnemen.