BeskaxBjucko 2015

 

23-01-2019

Hier even een foto van Mira

05-11-2015
De pups zijn inmiddels alweer ruim negen maanden oud! Hieronder foto’s van de witte bollen, hopelijk krijgen we van de andere pups ook snel een foto.

Ziva Samiec
Mira Sawa
Samouk Kyra
Sem Saba

14-09-2015
Vorig weekend hebben we weer een leuke terugkomdag geregeld van het nest van Beska en Bjucko. Ondanks de minder goede weersvoorspellingen, bleek het gelukkig mee te vallen. Van de acht pups, hebben we er zes terug gezien met hun baasjes. De kleine witte bolletjes waren al gegroeid tot flinke witte, bijna of helemaal puberende jongens en meisjes. Ze hebben allemaal heerlijk met elkaar gespeeld. Mama Beska liep er ook tussen door. Ondanks alle aansporingen, vond Beska er niets aan als haar kids te dicht bij kwamen en liet dat met een opgekrulde lip of grommetje merken. Ze vond acht weken waarschijnlijk lang zat geweest. Wij vonden het geweldig om de pups terug te zien!

21-03-2015
Acht weken… wat zijn ze voorbij gevlogen! De eerste pups gaan ons al verlaten. Wat een heerlijk nest was dit weer. Ben heel blij, dat het weer mee zat en ze heerlijk buiten op het gras hebben kunnen ravotten en zo allerlei nieuwe dingen konden ontdekken. Voor Beska zit het er ook bijna op, maar goed ook, ze is er wel klaar mee, ja zo werkt de natuur. Hieronder nog wat leuke foto’s. Wij willen vast alle hondjes en baasjes heel veel plezier met elkaar wensen en we hopen op het allerbeste voor ze natuurlijk. Het ga jullie goed lieve witte bollen!!!

Ziva Szafira
Saba Sadowa
Samiec Salasz
Samouk Kyra

 

15-03-2015
Zeven weken gisteren. Pffff, nog even genieten, voordat de eerste uitvliegen! Ze zijn allemaal geënt en gecontroleerd door de dierenarts afgelopen week. Ze kunnen heerlijk ravotten met elkaar en af en toe drinken ze nog bij mama Beska, maar dat wordt steeds minder nu. De rest van het roedel vinden ze ook zeer interessant en ze hebben ook met de zwarte labrador Senna, van mijn zus kennis gemaakt. Van links naar rechts…

teefje rood paars
oranje licht blauw
groen
reutje donker blauw bruin
zwart

11-03-2015
We hebben heerlijk buiten gespeeld vandaag.

08-03-2015
Zes weken waren de witte bolletjes gisteren. Ze hebben het chippen allemaal overleefd en hebben keurig hun DNA af gestaan. Maandag worden ze voor het eerst ingeënt. Ze zijn al lekker buiten aan het spelen geweest, een heel avontuur, allemaal nieuwe geluiden en geurtjes.

teefje rood teefje paars
teefje oranje teefje licht blauw
reutje donker blauw reutje bruin
reutje zwart teefje groen

24-02-2015

Teefje geel

21-02-2015
Vier weken vandaag!! Het gaat wel snel hoor. De jeugd speelt, slaapt en eet en niet te vergeten, dat het eten er ook weer uit komt. Dus veel schoonmaken. Maar ze doen het super! Ze zijn helemaal wild op de geweekte brokjes met vlees en het toetje wordt bij mama Beska gehaald. Maar nu ze volop tandjes aan het krijgen zijn, vind Beska het niet meer zo’n pretje om te voeden. Ook zijn ze weer ontwormd. De puppie visite is al aardig op gang, dus aan aandacht geen gebrek. Ook de kiekjes maken wordt er niet gemakkelijker op, de dames en heren hebben een hekel aan poseren.

teefje rood teefje paars
teefje oranje teefje licht blauw
teefje groen reutje bruin
teefje geel reutje zwart
reutje blauw

15-02-2015
Gisteren waren de pups alweer drie weken oud. De oogjes zijn volledig open en ze wandelen al aardig rond. Ze beginnen nu ook samen te spelen, dat is een mooi gezicht. Ook hebben ze voor het eerst geweekte brokjes gehad. Vandaar dat ze ook niet allemaal even wit op de foto staan… Kortom het gaat erg goed met ze.

reutje zwart teefje rood
teefje paars teefje oranje
teefje licht blauw teefje groen
teefje geel reutje donker blauw
reutje bruin

07-02-2015
Twee weekjes jong vandaag. Gisteren zijn ze voor het eerst ontwormd. De pups proberen al een beetje op hun pootjes te staan. Beska is nog steeds beschermend naar haar kroost. Malec stond bijna een keer in de buurt van de werpkist en toen heeft Beska hem mooi de andere kant op begeleid. Juna mag wat meer, die zou ook het liefst in de kist duiken en voor de pups gaan zorgen, maar of dochterlief dat goed vindt.

reutje zwart teefje rood
teefje paars teefje oranje
teefje licht blauw teefje groen
teefje geel reutje bruin
reutje blauw

05-02-2015
De witte bolletjes doen het goed! Bij sommige gaan de oogjes al een klein beetje open.

31-01-2015
De kleine witte bolletjes zijn vandaag een week oud! Ze groeien heel goed en als ze niet eten, dan slapen ze tevreden. Beska doet het geweldig, ze beschermd en verzorgd haar kroost goed. Vandaag zijn ook de eerste portretjes gemaakt.

teefje rood teefje paars
teefje oranje teefje licht blauw
teefje groen teefje geel
reutje zwart reutje bruin
reutje blauw

 

25-01-2015
Gisteren/vannacht is Beska bevallen van negen mooie pups! De drie reutjes en zes teefjes maken het goed. Beska heeft het geweldig gedaan voor de eerste keer. Ze is een super mama! Het negental drinkt goed en zijn erg muzikaal.

21-01-2015
De laatste loodjes alweer. Acht weken nu. Beska heeft het moeilijk, ze puft en hijgt en kan nauwelijks meer lekker liggen. Ze slaapt ‘s nachts in de werpkist, kan ze alvast wennen. We verwachten niet dat ze de negen weken helemaal zal uitdragen, gezien haar omvang. Ze is erg dik en we denken zelfs dat ze of in het weekend of direct daarna zal bevallen. Ik hoop de volgende keer te kunnen melden, dat de witte bolletjes geboren zijn.

14-01-2015
Vandaag zeven weken drachtig. Ze eet wat ze eten kan en slaapt de rest van de dag. De spullen voor de bevalling liggen al allemaal klaar en de werpkist is weer spik en span. Nog twee weekjes…

07-01-2015
Zes weken alweer vandaag en haar buikje groeit goed. Ze ligt het liefst in de bench en het lijkt wel of ze de hele dag honger heeft. Ze is chagrijnig tegen haar roedelgenoten. Zodra die langs lopen, laat ze weten dat ze niet in een goed humeur is. Nog drie weekjes te gaan!

31-12-2014
Beska is vandaag vijf weken drachtig. Ze krijgt al een buikje. Ze slaapt veel en eet het liefst de hele dag, als ze de kans krijgt. Vanaf nu zal er iedere week een update over Beska op onze site staan.

25-12-2014
Beska is drachtig! De pups verwachten we rond 28 januari in het nieuwe jaar. Beska eet al meer en is lekker lui. Ze lijkt ook ineens veel waakzamer… hormoontjes!

27-11-2014
Helaas is het niet tot een dekking gekomen met Baloo. Daarom zijn we voor een andere reu gegaan. Bjucko is een mooie vent met een lief karakter. We hopen dan ook over een aantal weken te weten of Beska drachtig is. Hieronder wat foto’s van Bjucko.

16-11-2014
Beska is loops geworden en daarom zullen we binnenkort naar Frankrijk afreizen. Beska zal gedekt worden door Baloo. Baloo is een prachtige compacte reu. Uit een eerdere combinatie met Baloo zijn prachtige robuuste pups gekomen. Wederdom hopen we weer op een prachtige nestje pups. Hieronder ziet u foto’s van Baloo.

29-05-2014
Eind van dit jaar zullen we proberen met Beska een nestje te fokken, we zijn al druk doende op zoek naar een geschikte reu.