JunaxBaloo 2013

20-07-2014

Mela

 

Maniche

 

Maika
foto mist?

 

Minca

07-01-2014

Maniche

01-01-2014

Minca

17-11-2013
Een foto van Maika, een half jaar oud

03-11-2013
Een half jaar oud zijn deze knappe meiden alweer

Mela Maniche
Minca

07-09-2013
Ruim vier maanden zijn de meiden alweer. Het gaat prima met ze en ze groeien goed. Hier vier foto’s van de mooie witjes.

Mela Maika
Maniche Minca

30-06-2013
Op één na, zijn alle pups naar hun nieuwe baasjes. We hebben goede berichten gehad, de pups wennen al snel aan hun nieuwe omgeving. Dat doet ons goed om te horen, we hopen dat we nog veel foto’s en verhaaltjes van en over hun krijgen. Maniche gaat van de week ook naar haar huisje in België. Nu mag ze nog even lekker bij ons blijven. Ze speelt met mama Juna en zelfs Malec gaat af en toe overstag. We zullen proberen haar niet teveel te verwennen.

24-06-2013
Nog even een laatste foto samen

Het voorspan… Juna houdt toch nog een oogje in het zeil

23-06-2013
De laatste portretfotootjes. Aankomende week zullen onze witte bolletjes uitvliegen. Vandaag worden ze nog een keer ontwormd. Onze zwaarste spruit zit bijna aan de tien kilo. Ze zijn dus ook niets tekort gekomen. Bij deze willen we de nieuwe baasjes alvast heel veel plezier wensen met hun toekomstige witte maatje. Ondanks, dat het niet allemaal van een leien dakje is gegaan met dit nestje hebben we kunnen genieten van deze vier meiden. We wensen ze alle goeds toe.

Mela Maniche
Minca Maika

19-06-2013
Lekker gespeeld in de tuin na een flinke plensbui en dit is het resultaat.

16-06-2013
Zeven weken alweer, nog een weekje en dan… pffff, dan gaan ze naar hun nieuwe baasjes. Wat is de tijd toch gevlogen. Nog even lekker genieten van onze witte bolletjes. Van de week zijn de pups gechipt en geënt. Ook zijn ze nagekeken door de dierenarts en ze zijn allemaal goedgekeurd.

Mela Maniche
Minca Maika

 

Minca en Majka spelen met een borstel Mela deelt haar bot
Maniche probeert het hondenhok uit

13-06-2013

Minca en Maniche delen een bot Majka speelt met mama
Mela speelt verstoppertje

09-06-2013
De kleintjes (nou ja klein… gemiddeld zitten ze op 6,5 kg) zijn alweer zes weken jong. Van de week worden ze ingeënt en gechipt. Het gaat goed met ze, ook met moeders Juna. Ze laat de pups steeds minder drinken nu ze meer brokjes en vlees krijgen. Ze is verder goed hersteld van de keizersnede. Hier weer wat foto’s van de pups in dezelfde volgorde als altijd: rose, oranje, paars en blauw.

04-06-2013
Het eerste autoritje zit erop. Ze waren allemaal gestresst in het begin en na een kleine tien minuten gingen de eerste lekker liggen.

Vóór vertrek:

Na de autorit:

03-06-2013
Vandaag hebben de pups heerlijk in de tuin gespeeld. Zoë vond het geweldig. Juna vond het op een gegeven moment te warm worden en heeft de schaduw opgezocht in Zoë’s speelhuisje.

02-06-2013
Nog drie weekjes en dan gaan onze witte bolletjes alweer het nest verlaten. Ze doen het super! Lekkere vrolijke speelse hondjes zijn het. Erg nieuwsgierig, maar op hun hoede, zoals het een echte Tatra betaamt. Ze zijn heerlijk veel buiten en nu met dat mooie weer is het helemaal feest. De tuin ontdekken; planten snoeien, blaadjes eten, veters losmaken.

26-05-2013
De pups zijn vandaag vier weekjes, ze zijn weer ontwormd, als het droog weer is spelen ze lekker buiten, de brokjes gaan er in als koek. Kortom ze doen het prima. Mama Juna wil steeds minder vaak voeden, de pups hebben dan ook al vlijmscherpe tandjes.

[missen 4 foto’s!]

676 677
678 679

23-05-2013
De eerste keer geweekte brokjes. Lekkere bruine snoetjes en als ze niet snel door eten, komt moeders wel even de bak uitlikken!

foto mist?

22-05-2013
De pups gaan steeds meer op ontdekking.

19-05-2013
Drie weken alweer. Ze spelen al met elkaar en maken kleine grom geluidjes. Een enkeling is het blaffen al aan het oefenen. Over een paar daagjes zullen ze voor het eerst geweekte brokjes krijgen. Met Juna gaat het ook goed, ze is helemaal hersteld van de keizersnede.

12-05-2013
De pups zijn vandaag 2 weekjes oud. Ze groeien ontzettend goed! Ze zijn straks voor het eerst ontwormd. Ook zijn de oogjes al open, erg leuk om te zien.

foto mist?

05-05-2013
Eén week oud alweer, wat gaat het toch snel!  Het gaat goed met het vijftal, ze wegen allemaal al boven een kilo. Met Juna gaat het gelukkig ook weer goed. Ze gaat nu regelmatig langs de werpkist liggen of lekker buiten. Het is toch behoorlijk warm voor haar. Hier de eerste portretfoto’s.

teefje rose teefje paars
teefje oranje teefje blauw
reutje

02-05-2013
De ukkies zijn nu vijf daagjes oud.

01-05-2013
Met Juna en haar puppies gaat het goed. Ze komen allemaal netjes aan in gewicht. Ook begint hun pigment nu wat door te breken. Foto’s volgen spoedig.

28-04-2013
Na een lange nacht en lange dag, is Juna bevallen van vijf pups. Het was een zware moeizame bevalling. Twee pups zijn via de natuurlijke weg geboren en de andere drie via een keizersnede. Eén reutje en vier dametjes zijn het geworden. Hier een foto van de kersverse moeder met haar kroos.

27-04-2013
Juna loopt nog steeds rond, nou ja lopen, ze ligt er nog rond en gezond bij. Ze wilde straks haar brokken met vlees niet meer eten. Er is dus een kans, dat het vannacht misschien wel gaat gebeuren. Laten we het hopen, van ons mogen ze komen!

25-04-2013
Ons meiske heeft het zwaar, vandaag was het te warm voor haar. Ze is kortademig, omdat haar dikke buik in de weg zit en het liefst slaapt ze de hele dag. Vanaf vandaag zal Gerold ’s nachts bij Juna in de puppie ruimte slapen, want stel je voor dat de bevalling begint.

21-04-2013
Jaaaaaaa, nog maar één weekje en dan is het eindelijk zover! De laatste loodjes wegen het zwaarst. Juna ligt veel, slaapt veel, eet veel, hijgt veel, kortom ze heeft het zwaar. Gerold heeft een pupje zien bewegen in de buik, erg leuk. En nu maar weer afwachten, wanneer zou het gaan beginnen? Pfffff, het is iedere keer weer spannend.

Nog even foto’s van Juna met haar dikke buik, ik hoop dat er op de volgende foto’s pups bij op staan.

17-04-2013
Juna wordt ronder en ronder. De melkbar begint ook op gang te komen en de haren op haar buik gaan nu ook uitvallen. Dus de natuur doet goed haar best.

14-04-2013
Zeven weekjes inmiddels. Juna probeert de nog lege werpkist al even uit. De puppie ruimte is spik en span schoongemaakt, de werpkist opgebouwd, de laatste spulletjes besteld voor de bevalling; wij zijn er klaar voor!

08-04-2013
Juna is nu zes weken zwanger en zoals je op één foto ziet, durft ze nog aardig wat risico’s te nemen. Verder gaat het goed met haar, nog drie spannende weekjes.

01-04-2013
Met Juna gaat het goed, ze eet veel (als de kans krijgt). We vinden haar ook al behoorlijk dik, haar ribben staan al mooi uit. Vandaag is ze vijf weken, dus nog vier weekjes te gaan. Hier showt ze even haar buik.

26-03-2013
Wij zijn vanavond met Juna bij de dierenarts geweest, en door middel van een echo is gebleken dat ze drachtig is!! Er waren verschillende vruchtjes te zien op de echo. Nu maar alles langzaam gaan klaar maken voor eind april.

18-03-2013
Volgende week wordt er een echo gemaakt. Pfffff, wachten duurt altijd lang. Juna eet rustig door, nou ja rustig, het liefst eet ze alles wat los en vast zit.

12-03-2013
De dekking met Juna en Baloo is nu twee weken geleden, uiteraard is er aan Juna nog niets te zien. Hoewel haar gedrag aan het veranderen is, ze wil meer binnen liggen en houdt de hele dag etenswaren in de gaten, als die ergens liggen. Mocht er toevallig niemand bij zijn… hap, slik en weg. Haar eetlust is dus wel degelijk toegenomen. Wij hebben goede hoop.

26-02-2013
Op 25-02 en 26-02 is Juna gedekt door Baloo (natuurlijke dekking). Er was gelijk een klik tussen die twee. Nu wordt het spannend! Over een aantal weken zullen we een echo laten maken om te zien of Juna dragend is.

20-02-2013
Juna is inmiddels al een aantal dagen loops, nu is het wachten op het juiste moment om te dekken.

12-02-2013
We verwachten dat de loopsheid van Juna niet zo lang meer op zich zal laten wachten. Malec vind haar spontaan een stuk aantrekkelijker geworden.

23-01-2013
Nu we ook een goede hartuitslag van Juna hebben, kunnen we wachten op haar loopsheid. Waarschijnlijk zal dat rond februari/maart zijn.

02-12-2012
Daar is hij dan, dit is Baloo uit Frankrijk. Wij hopen dat Juna samen met Baloo volgend jaar voor een nestje mooie, gezonde pups gaan zorgen. Wij hebben voor deze reu gekozen, omdat hij een mooie aanvulling op Juna zou zijn. Hij heeft HD A heupen en een lief karakter. De goedkeuring van de club is binnen!

Dit is Baloo

11-10-2012
Volgend jaar zijn we van plan om met Juna nog een laatste nestje te fokken. Inmiddels hebben we voor Juna een geschikte partner gevonden. De fokaanvraag is ingediend bij de Tatraclub en nu is het wachten op de goedkeuring. Uiteraard zullen we dit zo snel mogelijk vermelden. Mocht u interesse hebben of graag wat meer informatie willen, mail ons gerust.