DumaxYuri 2019

28-10-2019

Gisteren de terugkomdag van het nest van Duma X Yuri gehad. Wat hebben we genoten van alle witte bollen…..en hun lieve baasjes. Wat zijn ze groot geworden…….nog lang niet uitgegroeid natuurlijk, maar prachtige dames en heren in wording. Ze hebben heerlijk met elkaar gespeeld en natuurlijk herkenden ze ons nog, altijd mooi om te zien.

05-06-2019

Alle acht de pups doen het prima bij hun nieuwe baasjes. Ze groeien goed en zijn al goed gewend aan hun nieuwe omgeving.

21-05-2019

Vijf witte pluizen zijn inmiddels naar hun nieuwe baasjes…….de drie overgebleven bolletjes vermaken zich prima met de rest van het roedel.

16-05-2019

Een groepsknuffel met Sven en we moesten met zijn allen op de foto van het vrouwtje. Ze dacht toch niet dat we allemaal tegelijk netjes over het randje van de kruiwagen gaan kijken…………

13-05-2019

En natuurlijk de portretjes van deze week……….de laatste waar ze alle acht op staan, want aankomend weekend gaan er al een paar naar hun nieuwe baasjes.

Gisteren was het dan zover…….onze eerste trampoline les gehad van Marieke, Zoë en Sven. En vandaag van Tante Lotna en mama Duma, wat een pret hebben we gehad!

09-05-2019

Hallo allemaal, hier even een berichtje van ons alle acht……Vanmorgen zijn we alweer druk bezig geweest in de tuin en we moeten zeggen…….het schiet al op. We zijn nog niet helemaal tevreden, maar dat komt goed. Kijk maar………groetjes van 32 pootjes….

Oh ja en die laatste foto……daar wilde we nog even wat drinken, want van hard werken krijg je dorst, maar onze mama vind het wel welletjes geweest

06-05-2019

Onze witte bollen zijn vandaag alweer zes weken……ze hebben een drukke dag achter de rug. Vandaag zijn ze weer ontwormt, de chipper is geweest en de dierenarts voor hun eerste inenting. Ook hebben ze nog even lekker buiten getuinierd, alles is weer keurig gesnoeid en het groene biljartlaken is wat minder strak geworden……………

29-04-2019

Vijf weken vandaag en ze worden iedere week mooier, speelser en meer hond. Genieten om ze over het gras te zien rennen, rollen en duiken. Hierbij de portretjes van onze knappe pluizen.

26-04-2019

Vandaag weer heerlijk gespeeld, buiten en binnen…… met Zoë en Sven en met de andere roedelleden Beska, Lotna en Ziva en daarna val je als een blok in slaap……

24-04-2019

Met dit weer is het heerlijk buiten vertoeven. Zoë kan er ook geen genoeg van krijgen……tussen de pups.

22-04-2019

Kijk onze vier weken oude bolletjes toch eens……..ze worden knapper en knapper. Vandaag voor het eerst lekker op het gras gespeeld tussen de andere roedelleden. Die overigens heel nieuwsgierig waren……eindelijk mochten ze kennis komen maken. De puppie visite is in volle gang en alle witte bollen, zeker de grote, genieten van alle aandacht. Hun leefruimte binnen is nu uitgebreid en ze spelen en rennen heerlijk met elkaar.

15-04-2019

Drie weken……..de oogjes en oortjes zijn open. De kleintjes beginnen al wat te spelen met elkaar. Ook hoor je steeds meer geluidjes, blijft leuk om te horen. De eerste puppie visites zijn dit weekend al geweest…….

07-04-2019

Morgen zijn onze witte bolletjes alweer twee weken………ze zullen dan ook voor het eerst ontwormd worden. Hun oogjes zijn al open en ze kruipen steeds sneller. Mama Duma gaat nu iets vaker ergens anders liggen als de kleintjes gedronken hebben.

01-04-2019

Eén weekje oud vandaag……….hier hun eerste portretjes. Bovenste rij van links naar rechts……..rose, paars, oranje en groen. Onderste rij…………grijs, geel, bruin en blauw.

30-03-2019

Vijf daagjes jong zijn onze witte pluisjes vandaag. Ze doen het heel goed, komen netjes aan in gewicht. Duma is weer een voorbeeldige moeder en verliest haar kindjes geen seconde uit het oog.

26-03-2019

Gisteren zijn de pups van Duma en Yuri geboren. Vijf reutjes en drie teefjes zagen het levenslicht. Moeder Duma doet het prima, ze verzorgd de kleintjes goed. De pups drinken allemaal goed en hebben prachtige gewichtjes! Hierbij de eerste kiekjes……

19-03-2019

De laatste zware loodjes……..Duma heeft het best zwaar. Ze weet niet goed meer hoe ze moet liggen of zitten. Ze probeert iedere dag een hol te graven in de tuin voor haar nest(vandaar de gele kleur). Alles voor de bevalling staat gereed. Vandaag is ze nog gewogen en ze is totaal 12,5 kg aangekomen, dat is toch behoorlijk!

12-03-2019

Onze witte dame is nu zeven weken drachtig. De haren onder haar buik beginnen al wat uit te vallen en ze wil niet meer spelen met haar roedelgenoten. We gaan aankomend weekend de werpkist opzetten en de puppie ruimte schoon maken, zodat ze vast kan wennen aan haar stek. Inmiddels ook al wat mooie stamboom namen gevonden voor de witte bolletjes.

05-03-2019

Zes weken drachtig alweer……en ze groeit en groeit. Je merkt aan Duma, dat ze al wat moeite heeft met ademen als ze zit…..de kleine bolletjes beginnen wat in de weg te zitten.

26-02-2019

Vandaag is Duma vijf weken drachtig! Ze slaapt meer en lijkt de hele dag honger te hebben…………Haar buikje begint nu al wat te groeien.

19-02-2019

Jaaaaaa, uit echo is gebleken, dat Duma drachtig is! De pups worden rond 26 maart verwacht……..

10-02-2019

De afspraak voor de echo staat………op 19 Februari s’avonds!

22-01-2019

Gisteren is Duma bij haar vriendje Yuri geweest en het klikte meteen. Ze hebben heerlijk gespeeld en het is tot een dekking gekomen. Nu vol spanning wachten ………op de echo……

09-01-2019

Duma is loops geworden………

07-12-2018

We verwachten dat Duma begin Januari loops gaat worden……..zij zal door Yuri gedekt worden