Over ons

Hallo, wij zijn Esther en Gerold

Hier even een verhaaltje, hoe wij besmet zijn geraakt met het “Tatravirus”. Voordat we met de mooie witte in aanraking kwamen, hadden we twee Rottweilers. Eentje stierf van ouderdom, de andere, een reu hebben we helaas op zes jarige leeftijd in moeten slapen. Voor ons stond het vast dat we weer een hond wilden, maar geen Rottweiler. We hadden een kleine kwekerij en er kwamen dan ook mensen bij ons voor plantjes. Onze ervaring, één derde van de klanten stapt de auto niet uit, vanwege het imago: “Rottweiler”! Terwijl het ontzettende lieve honden waren. We waren het eens dat het een grote hond moest worden en die in eerste instantie niet afschrikt. Informatie verzameld via boeken, internet enz. En kwamen uiteindelijk uit bij de Tatra. Om een lang verhaal kort te maken, contact gezocht met de Tatraclub. Er werd ons geadviseerd om naar de familiedag te komen, om ze “live” te zien. Vanaf die dag waren we echt besmet met het “Tatravirus”!! Ongelooflijk wat een ras, op slag verliefd.

Een aantal weken later zijn we bij een kennel in Giethoorn op visite geweest en hebben we kenbaar gemaakt dat we ervoor gingen en graag een pup wilden. Op 1 november 2002 was het zover, toen werd onze witte bol geboren. In de weken die daarop volgden, zijn we een keer of drie wezen kijken. Wat groeiden ze als kool. Net voor kerstmis mochten we onze Bojar ophalen. Bojar was een lieve, ietwat ondeugende pup. Ondernemend, maar “voorzichtig”, een echte tatra dus. Hij heeft de puppycursus en vervolgcursus goed doorstaan, ook al verveelde meneer zich nogal snel! Bojar groeide al snel uit tot een mooie stoere vent!! We zijn (nog steeds, ondanks dat Bojar overleden is) ”hondentrots” op hem en dolblij dat we voor dit ras gekozen hebben.

 

Inmiddels is ons roedeltje Tatra’s flink uitgebreid met zeven honden. Juna komt uit Polen, we hebben hiervoor gekozen om vreemd bloed naar Nederland te krijgen om zo te gaan fokken met dit geweldige ras. Met Juna en Bojar kregen we ons eerste nestje in 2010. We fokken nu een aantal jaren en het blijft heel bijzonder.. Bij ons staan gezondheid en gedrag boven aan. We fokken ook volgens de regels van de Tatraclub Nederland en De Raad Van Beheer.