LotnaxYuri 2019

25-09-2019

De laatste fotoserie met alle twee de witte bolletjes……… Nu acht weken oud en ze hebben weer veel geleerd. Zondag een drukke dag gehad. Ze mochten mee naar de Tatra familiedag. Ze zijn geaaid door heel veel mensen en besnuffeld door heel veel honden. Ze waren s avonds dan ook helemaal in coma van al die indrukken. Nog eventjes en dan zal Donder(Krywan) naar zijn nieuwe mandje gaan. We wensen hem en zijn lieve baasjes dan ook heel veel plezier en geluk met elkaar!

17-09-2019

Nu onze zeven weken oude deugnieten al hun diploma’s voor tuinieren hebben gehaald, was het deze week tijd voor…….trampoline les van mama Lotna en Beska. Ook nu blijkt wel weer wat een natuurtalenten we hebben. Ook leren ze de andere roedelleden steeds beter kennen……af en toe nog een foutje. Dan stormen ze op één van de witten af die dat minder leuk vind en dan krijgen ze een flinke snauw. Bij de dierenarts zijn ze erg dapper geweest. De autorit was minder leuk, maar ach dat went vanzelf wel.

11-09-2019

Onze witte boefjes waren gisteren zes weekjes alweer. Morgen krijgen ze hun eerste inenting. Ook hun eerste autoritje…..ben benieuwd. Diploma tuinieren in the pocket! Glansrijk geslaagd allebei……….Kennis gemaakt met de grasmaaier, stofzuiger en andere rare herrie dingen. Ook weten ze nu met wie ze kunnen spelen van het roedel en wie niet………..

03-09-2019

Krywan en Karcma zijn vandaag 5 weekjes jong…..Ze hebben nu al een aantal keren lekker buiten mogen spelen en ontdekken. Ze hebben ook kennis gemaakt met de andere roedelleden. Malec vind het zoals altijd maar enge onvoorspelbare dingen en vlucht verder de tuin in. Volgende week zullen ze hun eerste tuinierslessen gaan krijgen….ben ik bang….Het verschil in karaktertjes kun je nu al mooi zien.

27-08-2019

Onze twee beauty’s groeien als kooltjes. Nu vier weekjes oud en het zijn al echt mini hondjes. Ze blaffen, piepen, spelen en eten. Hun tandjes zijn al aan het doorkomen. 

Krywan

Karcma

20-08-2019

Vandaag alweer drie weken geleden, dat deze twee witte bolletjes het levenslicht zagen. Hun oortjes en oogjes zijn open en sinds een paar dagen spelen ze al een beetje met elkaar. Lotna verlaat de kraamkamer nu wat vaker, maar zodra er een piepje klinkt staat ze weer paraat. Hier een paar foto’s van Krywan en Karcma

13-08-2019

Twee weekjes jong zijn onze twins nu. Allebei met een gewicht boven de twee kilo………Vandaag hebben ze hun eerste ontworming gehad. Ook zijn de nageltjes even geknipt, dat is voor mama Lotna wat prettiger.

06-08-2019

Vandaag zijn Krywan en Karcma één weekje oud. Aangezien ze genoeg keus hebben aan de melkbar, komen ze flink aan. Mama Lotna wijkt geen moment van hun zijde. 

       

01-08-2019

De eerste kiekjes…….

31-07-2019

De pups van Lotna zijn gisteren geboren….het zijn een reutje en een teefje. Helaas heeft één teefje het niet gered. Lotna is heel beschermend en verliest ze geen moment uit het oog. Het teefje zal bij ons blijven en voor het reutje is ook al een warm mandje gevonden. Later volgen wat eerste foto’s.

26-07-2019

De laatste loodjes voor Lotna en dat op deze snikhete dagen……….ze heeft het flink zwaar. Ze is onrustig en wil aan haar nest beginnen en het liefst onder de struiken. Een paar dagen geleden heb ik mijn hand op haar buik gelegd en na een tijdje voelde ik daarbinnen een schopje. Altijd weer mooi om te voelen. Nou wij zijn benieuwd wanneer de witte bolletjes geboren gaan worden………dat is het volgende berichtje.

19-07-2019 Vandaag is Lotna zeven weken dragend…….ze ligt meer en hijgt behoorlijk veel. Kortom de pups beginnen aardig in de weg te zitten. Hopelijk krijgt ze het niet al te zwaar met het warme weer aankomende week……

12-07-2019 Zes weken alweer en Lotna haar eetlust word meer en meer. Ze is ook wat meer moe(zoals je op de foto kan zien…..) Ook is ze heel aanhankelijk en wil graag veel aandacht.

05-07-2019 Vandaag is Lotna vijf weken drachtig. Ze begint steeds meer eetlust te krijgen……en haar buikje begint nu wat te groeien.

26-06-2019 D.m.v. een echo is gebleken, dat Lotna drachtig is!! Als alles goed gaat worden er begin Augustus pups verwacht………

05-06-2019 Lotna is inmiddels gedekt door Yuri en nu wachten we af of ze drachtig is……..